Actualitate Eveniment Featured Sănătate Social

Decizie CJSU: restricții NOI în mai multe localități din Timiș

Numărul cazurilor de coronavirus din România e în continuă creștere în Timiș, județ fruntaș în ceea ce privește rata de infectare. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Ovidiu Virgil Drăgănescu, astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș.

Anexele sunt întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 932/2021.

În cadrul ședinței de astăzi, comuna Mașloc a fost trecută pe anexa 3, cuprinzând localitățile cu rata de infectare mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică de 4/1.000 de locuitori.

Totodată, Topolovățu Mare, Dumbrava, Sânandrei, Becicherecu Mic, Moșnița Nouă, Giarmata și Ghiroda au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând comunele cu rata de infectare mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică de 3/1.000 de locuitori

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 14 septembrie.

În anexa 4 se arată că principalele măsuri aplicate într-o localitate cu rata de infectare între 3 şi 4 la mia de locuitori, organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise; organizarea și desfășurarea, în aer liber, a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise;  activitățile recreative și sportive în grup desfășurate în aer liber sunt interzise.

De asemenea, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) este interzisă.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, in interiorul clădirilor, este interzisă.

De asemenea, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Activitățile în baruri, cluburi și discoteci sunt interzise, precum și activitățile de administrare a piscinelor interioare.

Related posts

ÎNCĂ o reformă a administrației Fritz SE FÂSÂIE: șeful CA Colterm, posibil INCOMPATIBIL

Mădălina Staicu

Klaus Iohannis a anunțat că România IESE din stare de urgență pe 15 mai: intrăm în stare de alertă

Mădălina Staicu

OFICIAL Dominic Fritz e NOUL președinte al USR Timiș – Biroul județean, ALES STRICT dintre oamenii primarului

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: