Actualitate Administrație Eveniment Featured

Crăciun ca la PĂGÂNI, la Timișoara: Fără cupolă de lumini, concerte și târg de Crăciun

Timișorenii vor avea parte de un Crăciun lipsit de farmec. Fără concerte, fără evenimente speciale, fără târg de Crăciun și fără cupola de lumini devenită deja tradițională în centrul orașului. Primăria Timișoara a luat decizia din cauza lipsei de bani, susține Dominic Fritz.

„Scopul meu este ca, pe de o parte, sa respectam toate regulile necesare si sa acceptam realitatea in care ne aflam, dar pe de alta parte, sa avem un reper al normalitatii, sa simtim cu totii ca vin sarbatorile, vine aceasta perioada foarte traditionala pentru toti. Am incercat sa gasim un echilibru. Asta inseamna ca nu vom organiza niciun fel de evenimente de Craciun sau in perioada asta, si nici de Revelion. Nu va fi traditionalul concert de Revelion in centru. De 1 Decembrie, acolo va fi doar ceremonia oficiala, organizata de prefectura, dat nu alte festivitati. O sa fie in oras steaguri, sa avem simboluri pentru aceasta zi importanta. Iluminat public de Craciun o sa avem in centrul orasului, Piata Victoriei, strada Alba Iulia, vom avea niste proiectii pe cladiri, vom impodobi brazii existenti in centru, sunt cateva lucruri care raman la fel.

Nu vom pune cupola in centru, e destul de scumpa, costa 15.000 de euro, dar nu vrem sa cream un spatiu unde sa se stranga oamenii. Vom avea in cartiere locuri in care o sa avem iluminat festiv. In Parcul Padurice avem un tunel luminos si copaci cu ghirlande, la Parcul de la Uzina de Apa, in Parcul Petofi Sandor, in piata Avram Iancu s-a mai impodobit. In aceste 4 locuri din Timisoara vrem sa incercam sa aducem acest spirit de Craciun. O sa incercam si in anii viitori sa descentralizam atmosfera din centru si in cartiere. Si societatile primariei vor impodobi, ca si in anii trecuti, cele 4 poduri vor fi impodobite de Colterm, pietele Traian si Iosefin de SDM. Incercam sa impodobim cat mai mult, dar fara un punct unic„, a declarat Dominic Fritz, conform Opinia Timișoarei.ro.

Related posts

ÎNCĂ un caz de infectare cu coronavirus în România: e al NOUĂLEA om și va fi adus la Timișoara

Mădălina Staicu

OFICIAL în România e epidemie de gripă: peste 7.000 de cazuri raportate

Mădălina Staicu

Sorin Grindeanu anunță că SF-ul autostrăzii Timișoara – Moravița are întârziere: Se știe când încep lucrările

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: