Actualitate Eveniment Featured

CONTROALE ale IPJ Timiș pentru respectarea legislației COVID: 198 de amenzi, în 24 de ore

Aproape două sute de amenzi au fost aplicate de forțele de ordine și de organele de control din Timiș, pentru nerespectarea obligațiilor din legislație privind măsurile de protecție anti-coronavirus.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș au actionat in vederea verificarii modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, in ultimele 24 de ore au fost desfăşurate în sistem integrat, acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La activităţile de verificare desfășurate ieri au participat 174 de forţe de ordine, fiind verificate 181 de societăți comerciala precum şi 116 de mijloace de transport, dintre care 59 de mijloace de transport în comun. Totodată, au
fost legitimate peste 1500 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 198 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 24.000 de lei. Dintre acestea, 196 de sancțiuni, în valoare de 23.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare.

Avand in vedere ca incepand cu data de 24.10.2020, ora 00:00,s-au impus noi restrictii, va rugam sa constientizati importanta situatiei epidemiologice si mai ales efortul comun pentru limitarea riscului de raspandire a infectiei cu Coronavirus.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri.

Related posts

Vești BUNE de la CFR: reduceri între 15 și 35% în weekenduri, pe toate rutele!

Mădălina Staicu

Coronavirusul SE EXTINDE rapid: două asistente de la Spitalul Municipal sunt infectate

Mădălina Staicu

Fără bani de tramvaie noi, administrația Robu dotează orașul cu încă 75 de trotinete

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: