Sport

Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara a câştigat competiţia Jr. NBA League România cu un coş marcat în ultima secundă

Sala „Constantin Jude” a găzduit astăzi finalele Jr. NBA League România 2023, evenimentul marcând încheierea unui sezon reușit, primul cu conferințe organizate în două județe – Cluj (Est) și Timiș (Vest).

După ce sămbătă au fost stabilite câștigătoarele celor două conferințe și echipele ce urma să joace pentru medaliile de bronz, duminică s-a trecut la meciurile cu cea mai mare miză.

Finala mică s-a disputat între New Orleans Pelicans, reprezentată de elevii Liceului Teoretic ”David Voniga” din Giroc, și Indiana Pacers, compusă din elevii Școlii Gimnaziale ”Ioan Bob” 1 din Cluj-Napoca.

Într-o atmosferă deosebită, asigurată de zecile de susținători ai ambelor echipe, jocul a fost unul echilibrat, cu mult suspans și trăit din plin de toți cei prezenți.

Strălucirea medaliilor de bronz le-a făcut cu ochiul mai mult celor de la Indiana Pacers, care au câștigat jocul cu scorul de 13-7 (3-4, 6-0, 0-1, 4-2).

Finala mare s-a disputat între câștigătoarea Conferinței Est – Cluj, Chicago Bulls, echipă compusă din elevi ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, și Minnesota Timberwolves, școlarii de la Colegiul Național Bănățean Timișoara câștigând Conferința de Vest – Timiș.

Contingentul de susținători din tribune s-a dublat, emoțiile din teren la fel, dar toate s-au risipit imediat după fluierul de start.

Timișorenii au controlat primul sfert, însă Bulls au luat adversarul ”în coarne” în sfertul al doilea.

Pe măsură ce jocul a avansat spre final, lucrurile s-au încins, atât pe parchet și băncile tehnice, cât și în tribune, atmosfera fiind una demnă de o finală!

Așa cum îi stă bine unei competiții deosebite, lucrurile au fost decise în ultima secundă a finalei, cu coș pe sirenă înscris de Minnesota Timberwolves, care câștigă cu 29-28 (9-4, 0-8, 8-6, 12-10).

Invitat special a fost Gheorghe Mureşan, singurul român care a jucat în NBA.

Au mai fost prezenţi la turneul final Carmen Tocală (preşedintele Federaţiei Române de Baschet), Dragan Petricevic (directorul Conferinţei de Vest, selecţionerul României şi totodată antrenorul prim-divizionarei se seniori SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara) şi foştii mari internaţionali Mircea Cristescu (în prezent vicepreşedinte FRB) şi Cătălin Burlacu (manager general FRB).

Partenerii Jr. NBA League România sunt Ohma by winsedswiss şi Banca Transilvania.

Related posts

Viitorul sună bine pentru tinerii piloţi de la CS Krepelka Motorsport şi ACS Pro Timiş!

focustim

Luptătorii de la Heracle au reluat antrenamentele în sala proprie de la Ghiroda

focustim

Ripensia, victorie în primul amical al verii: 8-0 cu Avântul Topolovăţu Mare – GALERIE FOTO

focustim
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: