Actualitate Administrație Featured

CL Timișoara a dat undă verde la bani: Colterm primește 35 de milioane de lei

Consiliul Local Timișoara a aprobat astăzi proiectul de hotărâre prin care se alocă suma de 35 de milioane de lei companiei Colterm. Astfel, se compensează pierderi tehnologice induse aferente anului 2022 din prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice în sistem centralizat. 

Primăria Timișoara a depus eforturi semnificative pentru a asigura un sistem de termoficare modern, performant și sigur. Astfel, pe perioada iernii, Colterm a avut stocuri suficiente de cărbune și gaze naturale pentru furnizarea agentului termic.

De asemenea, în 2023, Primăria Municipiului Timișoara a înlocuit 29 de kilometri de rețea secundară și primară și a modernizat 25 de puncte termice din oraș.

În luna februarie, Municipalitatea a plătit ultima tranșă a datoriei istorice a societății de termoficare către furnizorul E.ON, respectiv de peste 70 de milioane de lei. Prin achitarea sumei de 284.238 lei a luat sfârșit o lungă perioadă în care datorii către E.ON, neplătite de ani de zile, au fost achitate de primărie.

Totodată, Primăria Municipiului Timișoara a elaborat proiectul privind „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timişoara în vederea conformării la normele de protecţia mediului privind emisiile poluante în aer şi pentru creşterea eficienţei în alimentarea cu căldură urbană – Etapa III – lot 1”. Obiectivul principal al acestui proiect este creșterea eficienței energetice și reducerea pierderilor de energie termică în rețeaua de transport, ceea ce va aduce beneficii semnificative pentru cetățenii municipiului Timișoara. Vor fi reabilitați 13,439 km de rețele termice primare și, de asemenea, vor fi realizate și alte investiții în infrastructura conexă. Intervențiile se vor derula în zonele: CET Sud – Fratelia, Șagului – Elisabetin, Girocului, Complex, Circumvalațiunii, Fabric – Modern, Bucovina.Valoarea totală a proiectului este de 368.519.266,03 lei, inclusiv TVA din care peste 110 milioane sunt asigurate de Municipiul Timişoara din bugetul local. 

Related posts

Sorin Supuran intră peste Cosmin Tabără: S-a înscris în cursa pentru candidatul PNL la Primăria Timișoara

Mădălina Staicu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a infectat cu coronavirus: Sunt vaccinat, m-am protejat

Mădălina Staicu

BILANȚUL ZILEI: 10.325 de cazuri NOI în România și 130 de decese, din care 15 la vaccinați

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: