Actualitate Administrație Featured Sănătate

Circ în alianța PNL -USR: Simion Moșiu a refuzat contractarea unui împrumut pentru amenajarea unui nou spital municipal!

Timișoara are deja un spital municipal, însă administrația Fritz mai vrea unui, pe împrumut cu bani de la UE. PNL s-a opus prin Simion Moșiu, iar USR a dat un comunicat de presă să îl parască!

Timișoara merită un spital modern, dar PNL se opune

PNL a refuzat să voteze proiectul primarului Dominic Fritz de a construi un nou spital municipal, cu finanțare de la Banca Mondială, iar consilierul PNL Simion Moșiu a votat “NU”. Simion Moșiu este și pe lista de consilieri locali ai lui Nicolae Robu, fostul primar. 

Din fericire însă, Dominic Fritz a reușit să convingă o majoritate a consilierilor că Timișoara merită un spital nou și modern. Proiectul pentru noul spital municipal a trecut cu 15 voturi pentru.

Consilieri PNL, prin vocea lui Dan Diaconu, s-au opus furibund propunerii primarului Dominic Fritz de a colabora cu Banca Mondială pentru construirea unui nou spital municipal. Acest vot demonstrează că PNL pune campania electorală și opoziția, cu orice preț, față de Dominic Fritz mai presus de interesele timișorenilor. Doar că de data asta prețul este sănătatea oamenilor.

PNL s-a opus de fapt șansei Timișoarei de a avea un spital modern, cu 300-400 de paturi, care să ofere servicii medicale de calitate la standarde europene.

Spitalul Municipal actual este învechit și necorespunzător și nenumărați timișoreni se plâng. 

Secțiile sunt împrăștiate în 14 locații diferite, ceea ce face dificil accesul pacienților și îngreunează munca medicilor. Clădirile vechi, precum Clinica de Cardiologie ASCAR și cele 2 clădiri ale Clinicii de Obstetrică – Ginecologie, nu au fost concepute ca spații medicale și nu oferă condiții decente pentru pacienți și personal. În plus,  primăria plătește chirie din bugetul local pentru clădirile retrocedate.

Noul spital va aduce numeroase beneficii. Va fi o unitate modernă și funcțională, cu circuite medicale eficiente și o creștere a calității serviciilor medicale. Pacientul este pus în centrul actului medical, prin însăși modul în care va fi concepută clădirea, ca funcționalități.

PNL se plânge că e o investiție prea mare în condițiile în care marele lor proiect, un Institutut Oncologic, care ar trebui să fie ridicat pe ruina din Torontalului (dar nu este), este estimat la 230 milioane euro, mai mult decât dublu.

„Sunt extrem de dezamăgită de prestația PNL din Consiliul Local. Timișoara are nevoie urgentă de un nou spital, iar colaborarea cu Banca Mondială este o oportunitate unică de a obține finanțarea necesară. Blocarea acestui proiect ar fi fost un pas înapoi pentru Timișoara și o lipsă de respect pentru cetățenii care merită un sistem medical modern și performant. Din fericire, 15 consilieri locali, printre care și viceprimarul Cosmin Tabără, au înțeles cât de important este acest proiect pentru timișoreni și l-au susținut. PNL și-a folosit încă o dată puterea și voturile pentru a face rău”, a declarat Paula Romocean, lidera Consilierilor locali ai USR.

Related posts

Dan Diaconu scoate cartonaşul roşu: administraţia Fritz nu a finalizat bugetul pe 2022 în termenul legal

Mădălina Staicu

Ultimatumul care l-a scos din minți pe Lațcău: Nica cere stâlpii de la Dumbrăvița, de frică să nu piardă banii europeni

Mădălina Staicu

Ne plac brandurile, dar din vitrină! Retailerul de modă Peek & Cloppenburg a cerut insolvenţa

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: