Actualitate Administrație Economic

CCIAT anunță RELUAREA cursurilor pentru viitori antreprenori

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș că va relua cursurile de instruire gratuită destinate accesului pe piața muncii, în cadrul programului „Să valorificăm piața muncii din Banat prin nevoi realiste”, finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia.


CCIAT reia înscrierile la sesiunile de instruire pentru un număr de 40 persoane din grupul țintă, respectiv persoane care nu au un loc de muncă sau aflate în căutarea unui loc de muncă.
Proiectul vizează identificarea unui echilibru al pieței forței de muncă din zona transfrontalieră, urmarea ratei ridicate a șomajului în Serbia și a lipsei de forță de muncă în partea de vest a României.
Prima sesiune de intruire s-a desfășurat în cursul lunii martie a.c. și a reunit 20 de persoane.
Cea de-a doua sesiune de instruire include cursuri pentru persoane care doresc să își înființeze propria afacere în perioada: 15 – 19 iulie 2020, cu durata de 5 zile, 4 ore/ zi, orele 10.00 – 15.00. Tematica include: Profiluri antreprenoriale (idei de afaceri cu potențial, creșterea și declinul afacerilor, cerințe pentru competențe personale și profesionale, educație/formare, afaceri “verzi”);
Planificarea profitabilă a afacerilor – domenii de interes, idei de afaceri, planul de afaceri; Finanțarea afacerii – planificarea bugetului, atragerea de investitori, fonduri pentru start up-uri; Deschiderea unei afaceri în zona transfrontalieră – legislație specifică, documente și autorizații necesare; Sănătatea și siguranța la locul de muncă, discriminare; Promovarea afacerii – online și offline – construirea de comunități sociale și profiluri sociale de tip LinkedIn, You tube, FB), website-uri, tactici media; Cultură, tradiții și obiceiuri în zona transfrontalieră – importanță, nevoile și evaluarea capacității de identificare a similarităților și diferențelor culturale, credințe/norme și valori legate de afaceri, competențe sociale și culturale ale antreprenorilor.
În vederea asigurării celor mai bune condiții de curs, vor fi respectate măsurile de protecție și regulile de distanțare socială.
Informații suplimentare, la tel. 0372/185285, e-mail: rcolban@cciat.ro, Rafaela COLBAN – Coordonator Proiect CCIAT.

Related posts

Vești PROASTE pentru pensionari, la început de an: Poșta Română anunță declarea plății pensiilor

Mădălina Staicu

Pistă de biciclete la Sânandrei

focustim

Descoperiri arheologice la Dudeştii Vechi

focustim
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: