Actualitate Administrație Featured

BĂTAIE de joc la Pasajul Jiul: Robu susține că trecerile de pietoni pe care MOR oameni sunt legale

Pasajul Jiul

Răspuns halucinant dat de primarul Nicolae Robu după protestul organizat de Verde pentru Biciclete, la finele săptămânii trecute, la trecerile de pietoni de la Pasajul Jiul. în ultimii ani, mai mulți pietoni care traversau legal au murit izbiți de mașinile care gonesc prin zonă. Pe de o parte, trecerea de lângă clădirea Incuboxx e amplasată în rampă pe sensul dinspre Jiul, așa că șoferii care au verde la semafor sunt nevoiți să facă manevre bruște pentru a permite trecerea pietonilor pe care efectiv nu ii vad. Cât privește trecerea de pe sensul dinspre Calea Bogdăneștilor, nici șoferii care circulă înspre Jiul sau Gara de Nord nu sunt mai dornici să acorde prioritate.

După ce în zonă au murit mai mulți oameni, bicicliștii au ieșit în stradă. Merită spus că IPJ Timiș, Poliția Locală și Primăria Timișoara au arătat zero preocupare față de siguranța pietonilor care trec prin zona. Șoferii indisciplinați nu sunt amendați dintr-un motiv simplu: echipajele de poliție lipsesc din zonă. În schimb, administrația Robu a pus mai mare preț pe ziduri decât pe viețile oamenilor, așa că în zonă a fost amplasat un echipaj al Poliției Locale care avea rolul de a amenda șoferii de TIR care intrau prin subpasaj, pentru că stricau pereții investiției. Practic , administrația Robu a detașat echipaje permanente pentru paza unor ziduri și a panseluțelor de pe Podul Michelangelo, în vreme ce siguranța timișorenilor nu a prezentat o prioritate.

„Totul e realizat conform normelor legale. E regretabil că sunt accidente, unii conducători auto sunt ireasponsabili, nu respectă regulile de circulaţie. Noi facem ce e legal pentru a securiza traficul pietonal şi auto, proiectarea e făcută corect acolo. Dacă e mai potrivit să mai mutăm ceva, facem cum e mai bine, dacă sunt solutii mai bune. Mai importantă decât securitatea nu e nimic, sunt deschis la măsuri”, a declarat, marţi, Nicolae Robu, conform debanat.ro.

Related posts

Bandă specială pe strada Cluj

focustim

Călin Dobra a EXPLODAT după modificările făcute de MS privind spitalele suport pentru epidemia COVID-19: ‘Nemernicie’

Mădălina Staicu

Tragicomic – Pesedistul șef al CJT, Călin Dobra, a făcut LIVE pe Facebook de la locul unde, peste câteva luni… va fi inaugurată o mare realizare

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: