Actualitate Featured Timp liber

Asta sigur nu știai, în Sâmbăta Mare ai voie să speli!

Sâmbăta Mare e ultima zi în care credincioșii țin post și se ocupă să pregătească toate cele necesare pentru sărbătorile pascale. Dacă în ajunul marilor sărbători nu e bine să spălați, de Sâmbăta Mare acest lucru este permis, căci este bine ca sărbătoarea să vă prindă curați spiritual și fizic. Mai mult, există superstiții și legate de iubire, fetele necăsătorite trebuie să păstreze cojile ouălor consumate de Paște, ca să grăbească căsătoria.

Potrivit tradiției, în această zi se sacrifică mielul, iar gospodinele pregătesc cea mai mare parte a mâncărurilor tradiționale și încheie curățenia de Paște. Cei care nu au reușit să vopsească ouăle în Joia Mare, le pot pregăti acum, alături de cozonaci, pască, drob și friptura de miel.

Pe lângă mâncarea pe care gospodinele o pregătesc cu dăruire, oamenii își pregătesc haine noi și curate, pe care le vor îmbrăca la slujba de Înviere. De asemenea, se mai spune că ziua de Paște trebuie să îi prindă pe oameni cu haine noi. Din acest motiv, femeile trebuie să aibă cel puțin o cămașă nouă, iar bărbații, o pălărie, potrivit ziarulunirea.ro.

Related posts

Fruncea a rămas o poveste frumoasă: Sorin Grindeanu anunță că la Cluj se face metrou prin PNRR

Mădălina Staicu

NEBUNIE din cauza coronavirusului: ÎNCĂ două școli din Timiș intră în scenariul ROȘU

Mădălina Staicu

Nutriționista Mihaela Bilic acuză că românii sunt grași din vina lor: Știm cum să mâncăm sănătos, dar nu ne pasă!

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: