Actualitate Featured Sănătate

Angajații de la Victor Babeș, ținute speciale de Ziua Siguranței Pacientului

Angajaţii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara poartă vineri câte un obiect vestimentar sau un accesoriu de culoare portocalie. Este modul în care cadrele medicale vor să marcheze Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului, culoarea fiind desemnată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) drept simbol al evenimentului.

Tema aleasă de OMS pentru acest an este „Îngrijiri medicale sigure pentru mame şi nou-născuţi”, întrucât deşi omenirea este în plină pandemie de COVID-19, personalul medical nu trebuie să uite de două dintre categoriile cele mai vulnerabile, mamele şi copiii nou-născuţi.

Coordonatorul Biroului de Management al Calităţii Serviciilor Medicale din cadrul Spitalului „Victor Babeş” Timişoara, Crina Raleţchi, a declarat că ultimul an şi jumătate a reprezentat o adevărată provocare pentru fiecare, dar proaspetele mămici şi nou-născuţii au trecut prin momente deloc uşor de depăşit, cu atât mai mult cu cât accesul în spitale, în general, dar şi mai mult în maternităţi a fost restricţionat de măsurile de siguranţă.

„Nu puţine au fost cazurile când proaspetele mămici infectate cu COVID şi-au văzut bebeluşii mult timp doar prin intermediul aplicaţiilor video de pe telefonul mobil. Bebeluşii purtători de SARS-CoV-2 au stat zile întregi internaţi în secţiile de Terapie Intensivă ale spitalelor fără a simţi atingerea părinţilor sau a bunicilor. Peste 120.000.000 de copii s-au născut în întreaga lume în aceste aproape 20 de luni de pandemie, în condiţiile în care în mai toate spitalele a existat un deficit de personal din cauza redistribuirii către secţiile roşii. Chiar şi aşa, grija faţă de mame şi nou născuţi a fost una ridicată”, arată dr. Crina Raleţchi.

Ea punctează că această campanie privind siguranţa mamei la naştere şi a nou-născutului trebuie să rămână o prioritate pentru toate spitalele de profil din orice ţară a lumii, iar promovarea conceptului de îngrijiri medicale sigure pentru mame şi nou-născuţi se realizează doar prin îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor de sănătate.

Related posts

Robu LOVEȘTE cu o nouă mutare BOMBĂ după cea de la Județean: și-a pus un apropiat șef la Finanțe

Mădălina Staicu

Născut să fie ȘEF: Alin Nica preia conducerea ADI Apa Canal Timiș: 55 de comune fără canalizare

Mădălina Staicu

5.733 de cazuri NOI de coronavirus – RECORD de internări la ATI

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: