Sport

Anca Todoni triumfă pe coasta Adriaticii! Salt de 43 de locuri în clasamentul WTA

Timișoreanca Anca Todoni (19 ani) își continuă ascensiunea în clasamentul WTA.

La Bari, pe coasta Adriaticii, ea a cucerit cel mai important titlu de până acum, învingând-o clar în finală, scor 6-4, 6-0, pe unguroaica Panna Udvardy (25 de ani), pentru un salt confirmat ieri de 43 de poziții în ierarhia mondială a jucătoarelor de tenis, de pe 179 până pe 136.

Cea mai bună clasare din carieră!

„Open delle Puglie” a fost adjudecat de tânăra sportivă formată la CSM Timișoara de către antrenorul Paul Tetileanu după un ultim act ce a durat doar 66 de minute.

Deși a avut în față o jucătoare mult mai experimentată, Udvardy ocupând în urmă cu doi ani locul al 76-lea în clasamentul WTA, Todoni și-a făcut jocul și a impus ritmul.

Doar în primul set unguroaica s-a ridicat la un nivel bun, actul secund cedându-l fără nici un ghem câștigat.

În drumul său spre finală, Anca Todoni a pierdut un singur set și le-a învins, în ordine, pe Fiona Ferro (Franța, favorita 8, fost număr 39 WTA; scor 6-3, 6-0), Elvina Kalieva (SUA; 6-4, 6-2), Eva Lys (Germania; 6-2, 7-5) și Nadia Podoroska (Argentina, favorita 1, fostă semifinalistă la Roland Garros în 2020; scor 2-6, 6-4, 7-5).

Pentru succesul din Italia, Anca Todoni a fost răsplătită cu un cec în valoare de 13.040 de dolari și cu 125 de puncte WTA.

Related posts

Rugbiştii timişoreni joacă mâine în deplasare cu Steaua

focustim

Grand Prix Zagreb Open, primul concurs al anului pentru luptătorii Corneliu Rusu, Vitalie Eriomenco şi Alexei Hahlovschi

focustim

Horia Colibăşanu a întrerupt expediţia de pe muntele Dhaulagiri

focustim
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: