Actualitate Administrație Featured Sport

Alin Nica i-a CHEMAT la discuții pe suporterii ASU Poli: Noul stadion va avea pistă de atletism

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a avut discuții cu suporterii ASU Poli, după ce aceștia i-au luat cu asalt pagina de Facebook la vestea că noul stadion al Timișoarei va avea pistă de atletism. Nica le-a explicat fanilor nemulțumiți de faptul că nu vor putea sta aproape de jucători faptul că viitorul stadion va avea o pistă de atletism la standarde europene, pentru ca Timișoara să poată găzdui și evenimente.

„M-am întâlnit ieri cu reprezentanții suporterilor Peluza Sud și Druckeria pentru a discuta situația proiectului noului stadion din Timișoara. Am ascultat dorințele și argumentele lor și am dialogat pe larg pe marginea premiselor de la care pornim construcția viitoarei arene. Certitudinea este că vom avea un stadion multifuncțional care să fie sustenabil din punct de vedere al costurilor de funcționare. Am căzut de acord că acest lucru înseamnă acces pentru echipele de fotbal și rugby, organizări de evenimente și expoziții. Am agreat și varianta unei arene de aproximativ 32 mii de locuri, de categoria UEFA 4 având în vedere că vor fi folosiți bani publici și nu putem cheltui cât ne-ar plăcea ci cât avem finanțare de la Compania Națională de Investiții.

Locația viitorului stadion a fost acceptată și chiar apreciată de către interlocutorii mei, am primit recomandări foarte pertinente în ceea ce privește organizarea transportului și a detaliilor care țin de confortul și facilitarea unei experiențe plăcute pentru publicul larg.Subiectul fierbinte a fost pista de atletism, dacă și cum se poate renunța la ea. Ca președinte CJ Timiș, am preluat documentația și demersurile făcute în mandatul anterior. După cum s-a văzut în repetate rânduri, nu sunt genul de lider care neagă sau blochează proiectele începute de administrația precedentă. În cadrul ultimei discuții de la București, răspunsul privind finanțarea stadionului a fost scurt și la obiect: va fi cu pistă, situație în care am considerat oportun să o valorific ca atare și dacă s-a hotărât să fie pistă, măcar să fie una la standarde care să permită evenimente europene și mondiale. Am aflat astăzi că suporterii nu știau această veste și că a fost pentru prima dată când s-au întâlnit cu vreun reprezentant al autorităților, că nu a existat un proces de consultare și nu și-au exprimat părerea oficial pe această temă. Mă bucur că am fost primul deschis către dialog dar îmi pare rău că dialogul se întâmplă atât de târziu, stadionul fiind deja către finalul studiului de fezabilitate. Cu toate acestea, susținut de comunitatea suporterilor de fotbal și de argumentele lor pertinente, am agreat să solicit un stadion fără pistă de atletism. Interesul și sprijinul meu pentru atletism rămân în picioare. Cred că se impune asigurarea infrastructurii pentru această disciplină sportivă și sper să văd o acțiune concretă din partea Primăriei Timișoara, desigur cu sprijinul CJ Timiș, a scris Alin Nica pe Facebook.

Related posts

ALERTĂ – ÎNCĂ un caz de coronavirus a fost confirmat la Timișoara: e al PATRULEA

Mădălina Staicu

OFICIAL România are un nou guvern: 240 de voturi PENTRU executivul Orban, în Parlament

Mădălina Staicu

Şapte medalii la Zagreb pentru luptătorii de la Heracle

focustim
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: