Sport

Alexandrin Guţu se pregăteşte la Vila Heracle pentru Campionatul Mondial de Lupte rezervat seniorilor

Campionatul Mondial de Lupte pentru seniori va reuni la start şi un sportiv de la CS Heracle.

Alexandrin Guţu (18 ani) a fost selecţionat de antrenorul Mihail Cucul pentru a reprezenta Republica Moldova la categoria 77 de kilograme – stilul greco-romane în cadrul competiţiei ce se desfăşoară de astăzi până în 10 octombrie la Oslo.

El s-a întors în această săptămână din Germania, unde a luptat în puternicul campionat inter-cluburi Bundesliga.

Acolo, Guţu a bifat deja două victorii din tot atâtea meciuri disputate.

În prezent, elevul lui Roman Zgardan se antrenează la Vila Heracle din comuna Ghiroda.

„Pentru mine, mondialul de la Oslo este cel mai important test din acest an. Sunt foarte fericit şi mulţumit că am fost ales şi că pot să-mi reprezint ţara. Tratez foarte serios pregătirea şi regimul în această perioadă. În Norvegia vor veni cei mai bine pregătiţi luptători din fiecare ţară. Este o experienţă nouă pentru mine, la cel mai înalt nivel. Merg la Oslo cu gândul de a deveni campion! Sper ca imnul nostru să răsune la Oslo. Cred în mine şi în puterile mele, sper să-mi bucur ţara, familia, prietenii, colegii de sală şi clubul nostru, Heracle, cu o centură mondială la seniori. Cred că fiecare sportiv care practică luptele greco-romane are în plan să devină campion mondial de seniori. Este o nouă scară pe care trebuie să o urc în ascensiunea mea spre o medalie olimpică”, a punctat Alexandrin Guţu.

Despre experienţa din Germania, unde luptă pentru cel de-al treilea an consecutiv, el a spus următoarele:

„A fost un început de sezon foarte bun, cu două meciuri în care am avut adversari destul de bine pregătiţi. Pentru mine a fost o testare foarte bună la nivel de seniori. Am început foarte frumos sezonul din Germania. În sală au fost 800 de oameni la ultimul meci. Mulţi fani m-au susţinut, mi-au strigat numele. Au fost alături de mine, m-au ajutat, ei mă cunosc, facem poze împreună. Aceştia aşteptau de la mine doar victorii, iar eu aşa vreau să-i bucur, cu victorii şi cu momente frumoase în luptă. Anul acesta a venit în Germania şi fratele meu Mihai. El luptă în liga a doua, unde a avut deja trei meciuri, le-a câştigat pe toate. S-a acomodat uşor, cred că l-a ajutat faptul că sunt şi eu acolo şi că mai avem prieteni şi colegi. Sper să-i fie bine, acum a rămas singur, fără mine. Mihai mai are 14 sau 15 meciuri în Germania”.

După mondialul din Norvegia, unde va lupta în aceeaşi categorie cu dublul campion olimpic Roman Vlasov, din Rusia, Alexandrin Guţu se va întoarce în Germania, unde va continua să reprezinte clubul SC Siegfried Kleinostheim în Bundesliga.

Related posts

Piloţii de la CS Krepelka Motorsport, victorioşi pe Transalpina

focustim

Luptătorii de la CS Heracle, obiectiv realizat la concursul de la Târgu Mureş

focustim

O nouă victorie de etapă pentru motociclistul Vlad Neaga

focustim
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: