Actualitate Featured Meteo

Alertă meteo: Inundațiile se dezlănțuie în Timiș și alte nouă județe

O alertă meteo de inundații a fost emisă în Timiș și alte nouă județe. Inundațiile se vor dezlănțui în aceste zone. O alertă de tip cod galben de inundații intră în vigoare începând de marți, ora 14.00 și este valabilă până miercuri, ora 18.00, pe râuri din 10 judeţe.

Vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Lӑpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic (judeţele: Bihor şi Cluj), Crişul Repede (judeţele: Cluj şi Bihor), Crişul Negru (judeţul Bihor), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad) și Arieş (judeţul Alba).

Același cod va fi valabil și pentru intervalul 15.11.2023 ora 06:00 – 15.11.2023 ora 18:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Bega (judeţul Timiş) și Timiş (judeţele: Caraş Severin şi Timiş).

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele Satu Mare, Maramureş şi Bihor.

Deoarece există riscul cresterii rapide a nivelului apei, se recomandă vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații.

Related posts

Consilierul județean PSD Mihai Ritivoiu: PSD are impregnată în ADN gena PCR

Mădălina Staicu

Top cele mai bune carti care te fac mai inteligent. Tu pe care le-ai citit?

Apostu Adelina

UVT ofertează peste 10.000 de locuri, în cadrul procesului de admitere din anul 2024, dintre care peste 4.300 finanțate de la bugetul de stat 

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: