Actualitate Featured Sănătate

Alertă emisă de InfoCons: Consumul de pește vă poate trimite direct la Urgențe

Atenție la consumul de carne de pește! InfoCons trage un semnal de alarmă și spune că toți cei care cumpără pește ținut în condiții improprii riscă să ajungă în spital după ce îl consumă.

Clienții care achiziționează pește trebuie să acorde o atenție sporită aspectului produsului pentru a stabili gradul de prospețime. Semnele neconformității produselor sunt suprafața lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, gust și miros modificate. „Nu cumpărați pește sau produse din pește, dacă aveți suspiciuni privind gradul de prospețime”, avertizează specialiștii.

Produsele pescărești trebuie păstrate la o temperatură optimă, apropiată de punctul de topire al gheții și trebuie acoperite cu gheață. „Nu achiziționați produse pescărești congelate care au un strat gros de gheață ori a căror glazură de gheață este discontinuă, netransparentă și cu un aspect murdar, mai spun cei de la InfoCons.

Produsele trebuie să aibă etichetă, iar bonul fiscal va fi păstrat pentru a fi folosit în cazul unei reclamații.

„Pentru produsele pescărești care sunt preparate – fileuri, rondele, trunchiuri de pește etc., atenția trebuie îndreptată către culoarea, fermitatea și mirosul acestora. Produsele pescărești preparate care prezintă un miros și un aspect modificat nu trebuie expuse și comercializate. Icrele de pește neprelucrate trebuie să aibă un aspect uniform și o culoare specific speciei de pește de la care provin. Produsele pescărești afumate trebuie să prezinte un aspect uniform, un gust și miros de afumat”, precizează InfoCons.

Related posts

OFICIAL Primul români UCIS de coronavirus: omul mai suferea și de o boală gravă, letală

Mădălina Staicu

Accident fabulos în Timiș, între două TIR-uri și o mașină: Descarcerarea a intervenit de urgență după victimele prinse între fiare

Mădălina Staicu

Interveniție SUB TENSIUNE lângă Stamora Romană: O cisternă cu BITUM s-a răsturnat, șoferul e încarcerat

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: