Actualitate Administrație Featured Politică

Adio, SINECURI pe bani publici: Dominic Fritz TAIE sporurile pentru proiecte europene – Sanda Greblă, lovită direct

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, lovește în plin. Acesta a decis să taie sporurile angajaților care lucrează cu fonduri europene, pentru că, spune el, acestea nu se justifică prin corelare cu rata de absorbție a banilor de la UE. Afectată de decizie va fi și Sanda Greblă, protejata lui Nicolae Robu, care lucrează la Direcția Tehnică de unde încasează asemenea sporuri.

„Anunț o decizie care pentru unii dintre angajații primărie nu va fi prea fericită. Vorbim despre fondurile europene și despre sporurile plătite pentru aceste fonduri europene. Primăria a contractat 460 milioane de lei bani nerambursabili, asta e o sumă bunicică, vă spun că Reșița a atras sume mai mari și în valori nete, nu mai discut de sume per capita. Dar, din această valoare am absorbit efectiv suma de un milion de lei. Deci, o rată de absorbție de 0,22%, iar asta este o cifră care nu ne mulțumește. Sunt proiecte de un an – doi, nu s-a rambursat nimic din fonduri neramburabile. Câteva dintre ele sunt blocate, un exemplu este cel pentru anveloparea blocurilor, aici au fost pentru unele obiective și câte 3 – 4 licitații eșuate, am avut întâlniri pentru a debloca aceste proiecte. Am aruncat o privire pe sporurile plătite pentru aceste fonduri și am constatat că între anii 2018 – 2020 am plătit 6,5 milioane de lei sporuri pentru aceste proiecte. Dacă acest raport șochează, ceea ce mulți nu știu e că acești bani nu sunt plătiți din fonduri europene ci din bugetul local. Un milion de lei bani europeni am atras efectiv și am cheltuit din buget propriu aproape șapte milioane de lei”, a declarat Dominic Fritz, conform deBanat.ro.

Related posts

DOAR 8 focare de coronavirus mai sunt active în Timiș: Continental NU se închide, deși are aproape 50 de bolnavi

Mădălina Staicu

Ministrul Educației, precizări de ultimă oră înainte de începerea anului școlar: Era nevoie de momentul zero

Mădălina Staicu

CCR a publicat MOTIVAREA care ANULEAZĂ amenzile din stare de urgență: sumele aplicate au fost la discreția agenților constatatori

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: