Actualitate Eveniment Featured

ITM Timiș a mers peste angajatorii care încalcă legea: sute de controale și amenzi de UN MILION de lei

CONDUCEREA INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ TIMIȘ, precum și TOȚI INSPECTORII DE MUNCĂ au acționat  prin toate formele și metodele specifice pentru informarea și conștientizarea tuturor angajatorilor și angajaților din județul Timiș de a respecta întocmai normele de securitate și sănătate în muncă şi, în mod deosebit, pentru prevenirea contaminării şi îmbolnăvirii angajaţilor cu COVID-19.  În acest sens I.T.M. Timiş a transmis tuturor angajatorilor din județul Timș  INFORMĂRI, RECOMANDĂRI și ATENȚIONĂRI privind luarea celor  mai bune măsuri de prevenire a contaminării şi îmbolnăvirii angajaţilor cu COVID-19.Am fost și suntem permanent la dispoziție pentru a furniza răspunsuri, clarificări, rezolvări preocupărilor angajatorilor și angajaților. INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ TIMIŞ A ACŢIONAT  ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ ÎN 2 MARI DIRECŢII :  ( ELE FIIND ŞI OBIECTIVUL CENTRAL  AL ACTIVITĂŢII NOASTRE)

1.PREVENIREA ŞI STOPAREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI COVID-19 ÎN RÂNDUL ANGAJAŢILOR ŞI A POPULAŢIEI

2. DEPISTAREA PERSOANELOR CARE LUCREAZĂ FĂRĂ FORME LEGALE DE ANGAJARE.

Acțiunile de control desfășurate de INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ TIMIŞ în cursul lunii iulie 2020, s-au concretizat în următoarele rezultate :

  • numărul total de controale efectuate în luna iulie de către Inspectorat în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă, este de 660, iar valoarea totală a amenzilor aplicate este de 1.089.000 lei.

În domeniul Relaţiilor de Muncă, au fost efectuate 338 controale,  toate s-au efectuat  pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, fiind aplicate: 30 sancțiuni contravenționale (din care 27 amenzi si 3 avertismente).  Valoarea totală a amenzilor a fost de 1.073.000 de lei, din care 960.000 lei pentru muncă nedeclarată.

În domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, s-au efectuat 322 controale, s-au aplicat 514 sancţiuni, din care :

  •   2   amenzi în valoare de 16.000 lei
  •  512 avertismente  (121 avertismente aplicate în verificările efectuate pentru prevenirea şi stoparea răspândirii virusului COVID-19).

In cursul lunii iulie 2020, angajatorii din judeţul Timiş  au comunicat la ITM Timiş un număr de 62 de evenimente în urma cercetării acestora, 10 lucrători au incapacitatea temporară de muncă .

PAVEL KAŞAI, INSPECTOR ŞEF al INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ TIMIŞ, face următoarele precizări:

Prin acțiunile de informare și control intreprinse de către INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA TIMIȘ, am conștientizat angajatorii și lucrătorii asupra necesității respectării reglementărilor adoptate pentru prevenirea și reducerea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 şi a celor profesionale din activitatea curentă .

Vă informăm că, pe parcursul lunii iulie a anului 2020, INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ TIMIȘ a acţionat cu tot efectivul de inspectori de muncă în controale atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Au fost verificate toate firmele cu terase, baruri, ştranduri, magazine cu deschidere la exterior, cele două mall-uri din Timişoara, inclusiv zonele pietonale din centrul oraşului Timişoara (Piaţa Operei, Piaţa Libertăţii şi Piaţa Unirii) . Au fost efectuate controale în judeţ, în localităţile : Lugoj, Făget, Marginea, Dumbrava, Deta, Sânnicolau Mare, Giroc, Jimbolia etc, astfel fiind rezolvate şi un număr de 158 de sesizări ( marea majoritate a acestora fiind pentru neplata drepturilor salariale şi a muncii suplimentare, încetarea activităţii de angajat ).

De asemenea, doresc să vă informez că, o bună parte din aceste controale le-am efectuat în colaborare cu lucrători din Inspectoratul de Poliţie al judeţului Timiş,  lucrători ai Inspectoratului de Jandarmi al judeţului Timiş şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş,  Direcţia de Sănătate Publică Timiş , Direcţia Sanitar Veterinară Timiş şi  O.P.C. Timiş, fapt pentru care, doresc ca în numele tuturor inspectorilor de muncă precum şi al meu personal să le mulţumesc pentru colaborare şi sprijin.

Aş dori, în încheiere, să vă transmit

DEVIZA CONDUCERII INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ TIMIŞ PENTRU ANUL 2020: ÎN DOMENIUL RELAŢIILOR DE MUNCĂ ŞI A SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ SĂ NU FACEM NIMIC FORMAL SAU SUPERFICIAL. PROBLEMA RELAŢIILOR DE MUNCĂ ŞI A SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ TREBUIE TRATATĂ CU MARE SERIOZITATE ȘI MAXIMĂ RESPONSABILITATE.

Related posts

Virgil Musta trage un SEMNAL de ALARMĂ: Epidemia se va încheia cu multe decese

Mădălina Staicu

Asociaţia „Memorialul Revoluţiei 16-22 decembrie 1989 Timişoara, decorată de președintele Klaus Iohannis

Mădălina Staicu

CJ Timiș încă se chinuie se facă primul centru de colectare legume – fructe: SF-ul e gata, investiția costă 5 milioane de euro

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: