Actualitate Administrație Eveniment Featured Sănătate

ABERANT Măștile devin OBLIGATORII în Timișoara, în spațiul liber: cazurile COVID, predominat în spitale și de import

Măștile devin obligatorii în Timișoara, în spațiul liber, în mai multe zone. E decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care însă nu are niciun temei legal. Majoritatea focarelor de coronavirus sunt în spitale. Mai mult, multe din cazurile raportate zilnic sunt aduse din alte județe pentru a fi tratate aici.

Art. 1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în spațiile publice deschise, respectiv: piețe, târguri, piețe de vechituri, zone de așteptare, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale orașelor (cu excepția Pieței Victoria din Timișoara și centrul istoric al municipiului
Timișoara), locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje,
ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice.


(2) Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani. Art. 2. Se exceptează de la aceste măsuri persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport precum și copii cu vârsta mai mica
de 5 ani.


Art. 3. (1)Evenimentele publice și private se vor desfășura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege cu păstrarea distanțării sociale. (2) Operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul de locuri pe scaune, precum și a
oricăror activități care presupune interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.


Art. 4. Se interzice funcționarea operatorilor economici, (spații destinate jocurilor de noroc, terase, cluburi, baruri, și altele asemenea) în intervalul orar 23,00 – 6,00.

Art. 5.(1) Se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroace și piețe de vechituri până în la încetarea stării de alertă;

(2) Se exceptează de la art. 5 alin. 1 piețele agroalimentare. Clienții vor purta măști de protecție iar comercianții vor purta mănuși și măști de protecție.

Art. 6. Pe perioada desfășurării evenimentele sportive se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către stafful tehnic și tot personalul care participă la evenimentul, cu excepția prevăzută la art 2.


Art. 7. Respectarea aplicării măsurilor adoptate se va urmării de către structurile
Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Locală și Direcția de Sănătate Publică județului
Timiș și alte instituții cu atribuții de control.

Art. 8. (1) Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș va transmite prezenta hotărâre tuturor entităților responsabile cu aducerea sa la îndeplinire, pentru luare la cunoștință și conformare.


(2) Prezenta Hotărâre se comunică și unităților administrativ – teritoriale din județul Timiș pentru aducere la cunoștință comunității locale.


(3) Prevederile Hotărârii devin obligatorii începând cu data de 1 august 2020, începând cu ora 19,00, pe întreaga perioadă a stării de alertă.

Related posts

Nicolae Robu, prima REACȚIE după ce a fost trimis în judecată de DNA

Mădălina Staicu

Mutare FULGER la șefia IPJ Timiș: Alin Petecel pleacă la șefia IPJ Dolj, Dan Stoicănescu preia conducerea

Mădălina Staicu

Coronavirusul face a TREIA victimă în România: ÎNCĂ un bărbat a murit. Omul avea diabet și hipertensiune

Mădălina Staicu
Incarcare...
%d blogeri au apreciat: